powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Μπασκετ-Ηττα για Διαγορα

Η ομάδα της Κρεμαστής κέρδισε με 66-64 τον κακό Διαγόρα και του μετέφερε το άγχος της πρόκρισης! Σούπερ ο Δανιήλ Λαζαρίδης πέτυχε 31 πόντους και το καθοριστικό δίποντο μόλις 4'' πριν το τέλος!

Τεράστια νίκη που αλλάζει τα δεδομένα πέτυχε η Ελπίδα Πεταλούδων, η οποία έριξε στο καναβάτσο τον κακό (και πάλι) Διαγόρα, τον οποίο κέρδισε με 66-64 και άνοιξε το σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Με τον Δανιήλ Λαζαρίδη να «ζωγραφίζει» στο παρκέ και να σταματάει στους 31 πόντους, η ομάδα της Κρεμαστής ήταν καλύτερη και κέρδισε δίκαια το παιχνίδι, κάνοντας το 1-0 και μεταφέροντας το άγχος στον Διαγόρα, ο οποίος θα πρέπει να κερδίσει τις δύο αναμετρήσεις στην «τέντα» για να πάρει την πρόκριση στο φάιναλ-φορ. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο παθιασμένοι και με προσπάθεια του κορυφαίου του γηπέδου Λαζαρίδη Δ. μόλις 4’’ πριν το τέλος πήραν τη σπουδαία νίκη στην Κρεμαστή. Οι «κυανέρυθροι» περνούν αγωνιστική κρίση και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία η απουσία των Παναγιωταράκου και Φυλτζανίδη, αφού η απόδοση της ομάδας κυμάνθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα. Παρά την κακή εικόνα του, ο «γηραιός» προσπάθησε να «κλέψει» στο τέλος το παιχνίδι με πόντους των Παρδακά και Δούβαλη, αλλά δεν τα κατάφερε. Ουσιαστικά αποδόθηκε δικαιοσύνη, αφού οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Η Ελπίδα ξεκίνησε πιο δυνατά και προηγήθηκε με 7-3, αλλά ο Διαγόρας προσπέρασε με 7-8. Έκτοτε το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, με την ομάδα του Κώστα Λιβιεράτου να προηγείται με την ελάχιστη διαφορά στο δεκάλεπτο (13-12). Το σκηνικό δεν άλλαξε, με την Ελπίδα να βρίσκει λύσεις κυρίως με τον Δανιήλ Λαζαρίδη και έτσι το ημίχρονο έληξε με 31-30.
Στη συνέχεια το παιχνίδι πήγε εκεί όπου ήθελαν οι γηπεδούχοι και μάλιστα με τρίποντο του Λαζαρίδη Μ. το σκορ έγινε 62-51 στο 37’. Ο Διαγόρας όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και όχι μόνο έγινε απειλητικός αλλά και ισοφάρισε. Με τέσσερις πόντους του Δούβαλη και δύο τρίποντα του Παρδακά το σκορ έγινε 62-61, με τον Λαζαρίδη Δ. να κάνει με βολές το 64-61. Ο Παρδακάς με 2/2 βολές μείωσε σε 64-63, η Ελπίδα έχασε την επίθεση και ο Δούβαλης πετυχαίνοντας τη δεύτερη βολή 9’’ πριν το τέλος ισοφάρισε σε 64-64. Ο Λαζαρίδης Δ. πήρε τη μπάλα έκανε το coast to coast και με δύσκολο λέι-άπ έγραψε το 66-64 στα 4’’. Στην εκπνοή ο Καταβαίνης αστόχησε σε τρίποντο και η Ελπίδα πανηγύρισε δίκαια το… 1-0.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 13-12, 31-30(ημ.), 46-44, 66-64
Διαιτητές: Φάκαρος- Αγγελής
ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ (Λιβιεράτος): Βόλας 3(1), Πολίτης 7(2), Λαζαρίδης Δ. 31(1), Λιβιεράτος 4(1), Κακούλης, Μαρινάκης, Λαζαρίδης Μ. 16(1), Μουστάκας 3, Γιαννέλης 2.
Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Τσακίρης): Βογιατζής 10(1), Καστέλλας, Καράβας, Καταβαίνης 5, Παρδακάς 19(2), Ζεγκίνογλου 4, Δούβαλης 13, Μαρουλλάκης 11(3), Κωσταρίδης 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου