powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ στην κορυφή!

Του έγινε πλέον συνήθεια… Μπορεί να έπαιξε με τη φωτιά, μπορεί να τα… είδε όλα στο τέλος, αλλά ο Γ.Σ. Διαγόρας είναι πάντα πιστός στο ραντεβού του με τους τίτλους! Τα κορίτσια του ιστορικού συλλόγου είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, κερδίζοντας μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι τον τυπικά και ουσιαστικά γηπεδούχο Ιπποκράτη με σκορ 52-46. Οι αθλήτριες του Στέλιου Κωνσταντινίδη και φέτος πήραν αυτό που άξιζαν και που φαινόταν από το ξεκίνημα της χρονιάς. Ο Γ.Σ. Διαγόρας πήγε στην Κω με την ταμπέλα του φαβορί και έφυγε με το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς. Πέρσι ο «γηραιός» έγραψε ιστορία κάνοντας το 4 στα 4 σε έφηβους, νεανίδες, παίδες και κορασίδες (δεν έχει συμβεί ξανά αυτό στην ιστορία του τοπικού μπάσκετ…) και φέτος έκανε την καλύτερη αρχή. Μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να πετύχει το περσινό κατόρθωμα (οι παίδες αποκλείστηκαν από το φάιναλ-φορ), ωστόσο οι νεανίδες του Διαγόρα έδειξαν το δρόμο στους έφηβους και στις κορασίδες, με τα κορίτσια του συλλόγου να αποτελούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια το μεγάλο «αφεντικό» στη διοργάνωση.
Το παιχνίδι είχε απίστευτα συγκλονιστική εξέλιξη, αφού ο Γ.Σ. Διαγόρας κατάφερε να προηγηθεί με +15 στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου (16-31), αλλά ο Ιπποκράτης όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά πέρασε με +4 (46-42 στο 33.30’). Στα πιο καθοριστικά σημεία όμως η Βυζεντίνη ήταν εκπληκτική και μαζί με τις αδερφές Κοιλιά, οδήγησαν τις «κυανέρυθρες» στη νίκη- τίτλου στο κλειστό γυμναστήριο της Κω. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Ο Διαγόρας ήταν καταιγιστικός στο πρώτο δεκάλεπτο και απόλυτος κυρίαρχος στο παρκέ, καταφέρνοντας να προηγηθεί 4-16, αφού οι αθλήτριες του Ιπποκράτη ήταν εκνευριστικά άστοχες. Στο β’ δεκαλεπτο, οι Κώες ισορρόπησαν το παιχνίδι, με τον Διαγόρα όμως να έχει σταθερά διψήφια διαφορά (9-23 στο 15’) και να κλείνει το ημίχρονο με 16-29.
Στη συνέχεια, ο «γηραιός» ξέφυγε με 16-31 (22’) και κάπου εκεί ο διακόπτης έκλεισε… Ο Ιπποκράτης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, πίεσε στην άμυνα, βρήκε λύσεις με τις Καλυμνιοναρή, Νικηταρά και Τζανέρη και το παιχνίδι γύρισε. Αρχικά μείωσε σε 29-35 και σε 36-42 στο γ’ δεκάλεπτο. Με σερί 10-0, οι Κώες μάλιστα έκαναν το 46-42 (33.30’), παγώνοντας το Διαγόρα. Στο σημείο εκείνο μίλησε η Βυζεντίνη. Με κρίσιμους πόντους της, οι Ροδίτισσες ισοφάρισαν 46-46, 4.34’ πριν το τέλος, ενώ ο Διαγόρας μεγάλωσε το σερί και πλήρωσε ακριβώς με το ίδιο νόμιμα τον Ιπποκράτη. Το 46-42 έγινε 46-52, 1.33’ πριν το τέλος και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος… Ο Ιπποκράτης έχασε την Κουζούκα με πέντε φάουλ και δεν είχε λύσεις στο τέλος. Ο Διαγόρας ολοκλήρωσε το θρίαμβο του με σερί 0-13, αφήνοντας χωρίς πόντο τον Ιπποκράτη για έξι λεπτά και ο τίτλος του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ παραμένει στην «τέντα» για τέταρτη χρονιά.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 4-16, 16-29(ημ.), 36-42, 46-55
Διαιτητές: Νικηφορίδης- Αγγελής

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ (Κασάπογλου): Κουζούκα 7, Χατζηστέργου, Τζανέρη 4, Κουτρέτση Ξ., Ντούλα 11, Καλυμνιοναρή 9, Νικηταρά 13, Κουτρέτση Ν. 2.
Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Κωνσταντινίδης): Κοιλιά Π. 6, Βυζεντίνη 22(3), Κοιλιά Ν. 9, Παπαδοπούλου 2, Κανέλλη, Κολάη 4, Παναγιωτοπούλου, Ντόζιτς 9, Ηρακλείδη, Δασκαλάκη 2, Πίτση 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου